Szeretettel köszöntelek a Szilveszterezők Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Szilveszterezők Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Szilveszterezők Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Szilveszterezők Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Szilveszterezők Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Szilveszterezők Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Szilveszterezők Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Szilveszterezők Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ez lesz benne: 2 tonhalkonzerv, 100 g füstölt lazac filé, 4 főtt tojás, 150 g fetával töltött olajbogyó + az az isteni olaj, amiben leledzik, 6 szem koktélparadicsom, 2 cs. friss vegyes saláta, 1/2 cs. madársaláta, 1/2 citrom leve, némi granulált fokhagyma és só.
Így készül: a salátákat mind szórd egy naaaagy tálba. A főtt tojásokból hármat vágj fel hosszában 4, majd keresztben 2 felé, a koktélparadicsomokat és az olívákat karikázd fel. Ezeket mind halmozd a saláták tetejére, enyhén sózd meg és szórj rá egy kis granulált fokhagymát. Csipegesd rá a tonhalfiléket, add hozzá a bogyók olaját és óvatosan keverd össze az egészet.
15 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Ez kell hozzá: 500 g finomliszt, 1 tk. sütőpor, 3 tk. só, 125 g margarin, 125 g zsír (nekem most kacsa volt itthon, 200 g reszelt sajt, ami lehet bármilyen, még egy része füstölt is lehet, kb. 200 g tejföl, 2+1 tojás, magok: kömény, mák, szezámmag, lenmag, akár lehetne tört tökmag, vagy napraforgó is.
Így készül: a lisztet összeszitálom a sóval és a sütőporral, majd belekeverem a reszelt sajtot. A margarint kockákra vágva, a zsírt kanalazva adom hozzá
|
|
Ez kell hozzá: Tészta recept itt. A tésztát úgy gyúrtam össze, hogy a zöld vegetából tettem bele egy jó nagy kanállal.
Töltelék: 200 g jófajta sonka, 200 g füstölt sajt, 200 g tehéntúró, 3 ek. natúr joghurt, 1 mozzarella, 2 g. fokhagyma, só és bors.
Így készült: A töltelékhez a sonkát az aprítóval apróra vágtam, de közben beledobtam a 2 gerezd fokhagymát is. Tálba tettem, hozzáreszeltem a sajtot, belekevertem a túrót, joghurtot, sót és gondolatnyi borsot.
Az Aranybika egykori mesterszakácsa ma, 82 évesen is maga készíti családjának az ünnepi menüt. Székely Ödönné - vagy ahogyan a szakmában mai napig nevezik: Bözsike - szilveszterkor húzott rétest, kocsonyát, malacpecsenyét és pezsgõs káposztát tesz az asztalra az elmaradhatatlan korhelyleves társaságában.A rétestészta elkészítése munkás ugyan, de megéri a fáradtságot, mondja a volt séfhelyettes. A pillekönnyû, leveles sütemény titka a jó kidolgozás. Bözsike egy kiló, fele finom-, fele réteslisztet használ.
Amerikai gyümölcssaláta ELKÉSZÍTÉSI MÓD:
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg nyers gyümölcs
- 1 dl tejföl
- 1 citrom
- 20 dkg krémsajt
- porcukor
- pirított mandulaszilánkok
1. A citromot megmossuk, majd miután szárazra töröltük, héját lereszeljük, s levét jól kicsavarjuk.
2. A sajtot összekeverjük a tejföllel, a citrom levével, illetve héjával, majd egy kis porcukrot is adunk hozzá.
3. Az általunk választott gyümölcsöket megtisztítjuk, s kisebb darabokra vágjuk. Erre kerül aztán a mártás.
Szilveszteri finomságok
Akárcsak a karácsonynak a hal és a bejgli, a szilveszternek is megvannak a tradicionális ételei. . Az év utolsó napján a hagyomány szerint malacsült dukál, mert a disznó „előre túrja” szerencsénket. Az éjféli koccintás után nélkülözhetetlen szilveszteri étel a virsli.
Újév első napján a lencse és a bab a főszereplő, hisz a parányi szemekből álló étel fogyasztása a hiedelem szerint az újévben sok pénzt hoz a házhoz. Gazdagságunkat hosszúra nyújthatjuk a különféle ízesítésű rétesekkel.
BACARDI Pool (5 liter kb 30 adag) Hozzávalók: 5 db banán, 1 db ananász, 2 db lime, 2 db narancs, koktél cseresznye, 15 dkg cukor, 1 üveg Bacardi Limón, 3 dl De Kuyper Pisang, 2 dl Fabbri Banana szirup, 2 liter ananászlé, 1 üveg Asti Martini pezsgõ. Elkészítés: A buli elõtt egy nappal karikázd fel a banánt, vágd cikkekre az ananászt, a narancsot, a lime-ot. Tedd egy nagy bólés tálba, cukrozd meg, add hozzá a koktélcseresznyét, a Bacardi Limónt, a likõrt, és a banán szirupot. |
15 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Melon Bowl (5 liter, kb 30 adag)
Hozzávalók: 2 db sárgadinnye, 2 db narancs, 2 db citrom, 2 db lime, 2 db banán, 1 db õszibarack konzerv (hámozott, magozott), koktélcseresznye, 15 dkg cukor, 1 üveg Stolichnaya Vodka, 3 dl De Kuyper Melon likõr, 2 dl Fabbri Melon szirup, 2 liter ananászlé, 1 üveg Martini Brut pezsgõ.
Elkészítés: A buli elõtt egy nappal, vágd cikkekre a sárgadinnyét, a narancsot, a citromot, a lime-ot, a banánt, az õszibarackot. Tedd egy nagy bólés tálba, cukrozd meg, add hozzá a koktélcseresznyét, az õszibarack konzerv levét, a vodkát, a likõrt és a szirupot.
CAMINO Punch (5 liter, kb 30 adag)
Hozzávalók: 1 kg narancs, 1 kg citrom, 5 szem lime, koktélcseresznye, 1 üveg Camino Tequila, 0.5 liter De Kuyper Triple Sec, 2 dl Fabbri Margarita szirup, 2 liter frissen facsart narancslé, 15 dkg cukor, 1 üveg Martini Brut pezsgõ.
Elkészítés: A buli elõtt egy nappal, vágd cikkekre vagy karikákra a narancsot, a citromot, és a lime-ot. Tedd egy nagy bólés tálba a koktélcseresznyével együtt, szórd meg a cukorral, öntsd rá a Tequilát, a Triple Sec-et, és a Margarita szirupot, kavard át és tedd be a hûtõszekrénybe, hadd érjenek össze az ízek.
Gyümölcsimádóknak
Mimosa
Hozzávalók:
• 30 ml frissen csavart narancslé
• 10 ml Orange Curaçao (narancsízű, édes likőr)
• hűtött pezsgő
Elkészítés: Töltsük egy hosszú pezsgőspohárba a curaçaót és a narancslevet, majd öntsük fel pezsgővel. A pohár szélére díszítésként tehetünk narancshéj-spirált.
Blikk-tipp: A curaçao helyett használhatunk más édes narancslikőrt is.Ínyenceknek
Bloody Mary
Hozzávalók:
• 30 ml vodka
• 120 ml paradicsomlé
• só
• bors
• kevés Tabasco szósz
• kevés Worcestershire szósz
• citromlé
• jég
Elkészítés: A vodkát, a sót, a borsot, a Tabasco szószt, a Worcestershire szószt és a citromlevet töltsük egy jéggel teli pohárba.
Keczánné Macskó Piroska írta 3 napja itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás