Szilveszter Blog: 2007. november

Szeretettel köszöntelek a Szilveszterezők Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 585 fő
  • Képek - 190 db
  • Videók - 166 db
  • Blogbejegyzések - 110 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 627 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Szilveszterezők Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Szilveszterezők Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 585 fő
  • Képek - 190 db
  • Videók - 166 db
  • Blogbejegyzések - 110 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 627 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Szilveszterezők Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Szilveszterezők Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 585 fő
  • Képek - 190 db
  • Videók - 166 db
  • Blogbejegyzések - 110 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 627 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Szilveszterezők Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Szilveszterezők Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 585 fő
  • Képek - 190 db
  • Videók - 166 db
  • Blogbejegyzések - 110 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 627 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Szilveszterezők Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Szilveszter klub hírei - 2007. november

Mielõtt még jobban a keblek vonulatai közé merülnénk, kanyarodjunk vissza Madame Pompadourhoz, a nagyvilági életérõl ismert dámához, aki a pezsgõt tartotta az egyetlen alkoholos italnak, amelynek fogyasztása nem csökkenti a nõi nem bájait.

A champagne esetében különös jelentõségû a pohár alakja, anyaga. Optimális esetben a pezsgõspohár hosszúkás flõte, hogy a felszálló apró buborékokban és a színben kellõen hosszasan gyönyörködhessünk, hiszen az egyforma méretû parányi buborékok a kiváló francia champagne ismérvei közé tartoznak.

Tovább 

A józanító hatásért felelõs legfontosabb összetevõ a gyümölcscukor, azaz a fruktóz. Errõl ugyanis kimutatták, hogy nagy mennyiségben serkenti a máj alkohol-dehidrogenáz nevû enzimjét, mely az alkohol lebontásában fõ szerepet játszik. A kijózanító italok többsége extrém nagy mennyiségben tartalmaz fruktózt, ez a mennyiség pusztán gyümölcsfogyasztással nem bevihetõ.

Sok ital tartalmaz még kiadós mennyiségben C- és E-vitamint, melyek antioxidáns hatásúak, semlegesítik az alkohol bomlástermékeként felszabaduló, szervkárosító hatású szabadgyököket.

Tovább 

 

Alkoholfogyasztást követõen különféle okokból válhat szükségessé a lehetõ leggyorsabb kijózanodás. Elõfordulhat, hogy már ahhoz is józanodni kell, hogy a delikvens egyáltalán képes legyen hazaindulni, míg sokan pár pohár ital elfogyasztása után autóba szeretnének ülni, és ezért kívánják véralkohol-szintjüket nullára tornázni. Szintén sokan vannak azok, akik a gyötrõ másnaposságot kívánják elkerülni.

Világszerte számos olyan ital és tabletta kapható, amely ? forgalmazói állítása szerint ? fél-egy órán belül jelentõsen csökkenti a vér alkoholszintjét.

Tovább 

A patikákban azonban kaphatók olyan tejszerû, fehér színû italok - például a sárkánytej -, amelyek bevonják a gyomor belsõ felületét, így óvják az emésztõ szervet, és gátolják az alkohol felszívódását. Emellett a gyomor nyálkahártyájának helyreállását is segítik.

Ugyanilyen szerepet tölthet be a tejföl is, a kovászos uborka azonban savassága miatt nem segít a beteg gyomornak - cáfolta a közvélekedést az orvos.

A toxikológus szerint a kutyaharapást szõrével trükk csak népi hiedelem, valójában nem segít a másnaposságon.

Tovább 

A tejföl hasznos lehet a szilveszteri buli elõtt, a kovászos uborka azonban nem segít a részeg emberen. A szakember a jól ismert praktikák mellett ? például, hogy ne igyunk éhgyomorra, ne keverjük a különbözõ itókákat ? kifejti: a zsíros ételek lassítják a gyomorban az alkohol felszívódását

Zacher Gábor, a Péterfy Sándor utcai kórház toxikológusa a jól ismert praktikák mellett - azaz, hogy ne keverjük a különbözõ alkoholos italokat, üres gyomorra ne igyunk szeszt, gyógyszerre ne igyunk - a kevésbé közismert praktikákra is felhívta a figyelmünket szilveszter elõtt.

Tovább 

December 31

Szilveszter névnap: latin eredetû, jelentése erdei, erdõben élõ.

A nap jellegzetessége:

Szilveszter ? A Gergely-naptár utolsó napja. Valaha ezen a napon pisztolylövésekkel és harangok hallatásával üldözték el a démonokat és a gonosz szellemeket. A hit szerint a rosszat még az új év kezdete elõtt el kellett üldözni.

Fogadkozások napja ? Fogadj meg valamit (pl. nem dohányzol), aztán próbáld meg lehetõleg nem már újévkor megszegni fogadalmad.


Ez történt ezen a napon:

1897 ? Brooklyn utolsó napja városként.

Tovább 

December 30

Dávid névnap - héber eredetû, jelentése szeretett, kedvelt.

Ez történt ezen a napon:

1817 ? Elültették az elsõ kávécserjét Hawaii szigetén.

1865 ? Rudyard Kipling angol író és költõ megszületett. Õ írta többek közt a Dzsungel könyvét.

1922 ? Három évnyi polgárháború után megalakult a Szovjet Szocialista Köztársaságok Uniója, azaz a Szovjetunió.


1953 ? Elõször árusítottak színes televíziót, ára elég borsos volt: 1175 dollár.

1999 ? George Harrisont és feleségét megtámadták otthonukban egy rablás során.

Tovább 

Ma este szokás az ólomöntés, vagy ? ez az egészségre kevésbé veszélyes, ám ugyanolyan hatékony módszer ? a faggyúöntés. Az egyiknél ólmot olvasztanak, a másiknál gyertyafaggyút, vagy viaszt. Minkét eljárás azonos. A felmelegített anyagot hideg vízbe öntik, és megnézik, milyen alakot vett fel. Az alakok formák jellegzetességei utalnak a jövendõre, a formák egymásutánisága az idõben elõre haladó eseményeket vetíti elõre.

Éjfélkor az elsõ óraütéskor elfújják a gyertyát, és csak az utolsó óraütéskor gyújtják meg újra (ekkor durran a pezsgõ dugója is!).

Tovább 

A szerencsepogácsa úgy készül, hogy a sima pogácsák egyikének közepébe érmét teszünk, és aki megtalálja, azt éri abban az évben a legnagyobb szerencse. Fontos azonban, hogy a pogácsa még az óévben elfogyjon.

A hagyományos ételek fogyasztása is bõséget, szaporaságot, fõleg anyagi gyarapodást varázsol. A lencse, a bab, vagy bármilyen apró szemes étel fogyasztása szerencsét hoz. A malac elõre túrja a földet, vagyis ?kitúrja a szerencsét?, sõt kunkori farkát meg is lehet markolni, így aztán garantálhatjuk a szerencsénket a következõ évre.

Tovább 

Szilveszter estéjét és éjszakáját ma is ? hasonlóan, mint régen, de igazodva a mai korhoz ? ünneplések és rendezvények ölelik körül. Még ma is él az alábbi mondás: Amilyen az újév napja, olyan lesz az egész esztendõ is. Ez a nagy fogadalmak ideje, amiket ? attól függõen, mennyire tartjuk be a magunknak adott szavunkat ? ideig óráig meg is szoktunk tartani.

A szilveszter és Újév talán a leggazdagabb babonákban
Még a hitetlenek is ?varázsolnak? valamit ezen a napon.

Tovább 

Inkább csak arany vagy ezüst selyemport használjunk a szemhéjra, az finoman csillog,de csak annyira, amennyire kell.

? A szempillákat kétszer húzzuk át, attól nagy és feltûnõ lesz a szem, mégis természetes marad.

? Kevés arcpírrel és a kedvenc rúzsunkkal fejezzük be arcunk szépítését. Hajunkat kontyoljuk fel, ha hosszú, ha nem, csak finoman fésüljük át.


Majd egy elegáns ruhában libbenjünk ki, és tegyük zsebre a jól megérdemelt bókokat elõbb szépségünkért, majd fõzési tudományunkért, késõbb.

Tovább 

Amikor már áll a karácsonyfa, az ajándékok becsomagolva, és mindenkivel ki is békültünk, akkor vonuljunk be a fürdõszobába, és adjunk magunknak egy fél órát, hogy felfrissüljünk és megszépüljünk.

Addig, amíg a fürdõkádban fáradt tagjainkat áztatjuk, tegyünk fel egy nyugtató pakolást az arcunkra, hogy a bõrünk is "átérezze" az ünnepi készülõdést.



? A sminkelést kevés alapozóval kezdjük, ha nem szeretjük,megteszi a színezett hidratáló krém is, de valamelyik szükséges, hogy a téli szürkés, fakó bõrszínt eltüntessük egy kicsit.

Tovább 

Lehet, hogy épp az óév utolsó vagy az újév elsõ napján találod meg az igazit, figyelj hát oda mindenre, s válogasd meg alaposan, milyen illatot használsz. Akadnak ugyanis gyönyörû, finom, csábító illatok százával, de az sem mindegy, hogyan csábítanak!


Vannak álmatagon titokzatosak (Trussardi ? Python, Christian Dior - Poison),


frivolan elegánsak (Christian Dior ? J?Adore),


hûvösen lekezelõk (Chanel ? Allure, Donna Karan ? New York),


hódítóan merészek (Lancôme ? Miracle, Chrsitian Dior - Addict),



fiatalosan bohókásak (Jesus del Pozo ? On Ella),

engedelmes gésaillatok (Paco Rabanne ? Ultraviolet Woman),


púderesen bódítóak (Thierry Mugler ? Angel, Givenchy ? Hot Couture),



rafináltan ártatlanok (Jean Luc Amsler ? Femme),

mágnesesen hívogató,
nyíltan erotizáló ?tedd meg, de azonnal" illatok (Gucci ? Rush, Issey Miyake ? Le Feu d?Issey, Lolita Lempicka ? Lolita Lempicka),

sõt idõbeli kifejlõdésük során újraerotizálók is!

Tovább 

Krúdy Gyula a finom falatok költõi méltatója így vélekedik ebben a kérdésben: "Könnyebb egy színdarabról véleményt alkotni a színházi premieren, mint a fûszerek elegendõségérõl a disznó feldolgozásánál. Kár, hogy nincs mindennap disznóölés, amikor a férfiak megmutathatnák a nõknek, hogy ehhez az egyetlenegyhez jobban értenek, mint õk."
Estére kelve be van töltve a hurka, a kolbász, a disznósajt, amit felénk varslinak hívnak, más helyen gömböc a neve.

Tovább 

De térjünk vissza a disznótorba. Néhány kupica test és lélekmelegítõ pálinka után vidámabban megy a munka. A disznó már hófehérre van súrolva. Böllér uram egy újabb korty kisüsti után megkérdezi: Gazdauram, orjára vagy karajra bontsam a jószágot? Orjára annyit tesz, hogy a bontást a disznó hátáról kezdik, karajra pedig, hogy a hasáról és a gerincet hosszában kettévágják. Az asszonyok abálják a vért, tisztítják és zsírra vetik a vöröshagymát, majd néhány darab hús is kerül, egy kis szalonnásabb, egy kis húsosabb, egy kis máj, készül a pompás reggeli.

Tovább 

Hótakaró alatt szunnyad az õsszel földbe vetett mag, kihalt, néptelen a táj, téli álmát alussza a természet. De figyeljünk csak, a hajnali ködben mintha fénycsíkok bodorodnának az ég felé, s embereket látnánk a szabad tûz körül tevékenykedni. Csak a táj alszik, az emberek számára ezekben a kemény téli hetekben jött el az ideje az év egyik legnagyobb és legszínesebb - a szó szoros értelmében - élvezetekben leggazdagabb eseményének: a disznótornak. Kedves városi olvasó, aki kolbászt csak a hentesboltban, vagy a pecsenyesütõnél látott, hogyan is magyarázzam el, mi az a disznótor.

Tovább 

Biztosan malacod van, ha szerencsés vagy! Ha pedig szerencsés vagy, hát biztosan megfogod az idei szilveszterkor is a malac farkát, nem úgy, ahogyan Fekete Péter öcsém, a kis ügyefogyott. De miért pont a malac hozza a szerencsét?

A malac ? egyes hagyományok szerint - tisztátalan állat. Mások szerint kitúrja a szerencsénket, kedves és jóképû jószág. Az Egyesült Államokban a sertés népszerû kedvenc. Sokan lakásban tartják, sétáltatják és ugyanúgy idomítják, mint a kutyát.

Tovább 

A ma született kismalacot megköpködik, rontás ne érje. Máshol szeretettel megcsapkodják egy szenes vízbe mártott seprûvel. A születése utáni elsõ pénteken sóval behasítják a fülét, ez az úgynevezett malackeresztelés. Amíg ez meg nem történt, nem jó snkinek megmutatni a jószágot.

Fûzõdik babonaság az elsõ kihajtáshoz is. Amikor a kanász kezére adják a malacot, a gazdaasszony kötényét teríti a hidasok (disznóólak) elé, s azon át csalja ki a malackáit, míg a gazda a hüna alatt melengetett kenyeret ad nakik.

Tovább 

Itt van a szilveszter vége az évnek,
kell a zsíros kocsonya, vörösbor a bélnek.
Hopp, ott egy kismalac, rálép egy kekszre,
Vegyél rá valakit az orális sexre!
BUÉK

Itt az új év, új jót hozzon, régi jóktól meg ne fosszon, de ha az új jót nem is hozhat, vigye el a régi rosszat! BoldogÚj Évet Kívánok!

Kívánok neked 12 hónap egészséget, 53 hét szerencsét, 365 nap nyugalmat, 8760 óra szerelmet, 525600 boldog percet és 31536000 másodperc szexet! B.U.É.K.

Ajtónkon kopogtat már a hideg tél is ilyenkor fázik csak igazán a pénisz.

Tovább 

A petárda egyáltalán nem új találmány. Az õsi Kínában használták elõször.

A kínai petárda neve baozhu
A kínaiak a lõport (huoyao = tûzszer) a Song-dinasztia idején találták fel, melybõl a lõfegyverek mellett a petárdát is készítik. Kezdetben vékony bambuszszár-szeleteket töltöttek meg lõporral, amelynek végét egy rövid kanóccal látták el. Manapság a petárdának vörös színû papírborítása van. Kínában a petárdákat nem egyesével robbantják, hanem füzérbe fûzik, amely akár több tucat vagy több száz petárdából is állhat.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu