Szilveszter: Szilveszteri finom falatok receptekkel

Szeretettel köszöntelek a Szilveszterezők Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 584 fő
  • Képek - 190 db
  • Videók - 166 db
  • Blogbejegyzések - 112 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 727 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Szilveszterezők Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Szilveszterezők Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 584 fő
  • Képek - 190 db
  • Videók - 166 db
  • Blogbejegyzések - 112 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 727 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Szilveszterezők Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Szilveszterezők Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 584 fő
  • Képek - 190 db
  • Videók - 166 db
  • Blogbejegyzések - 112 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 727 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Szilveszterezők Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Szilveszterezők Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 584 fő
  • Képek - 190 db
  • Videók - 166 db
  • Blogbejegyzések - 112 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 727 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Szilveszterezők Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 

Szilveszteri finomságok

 

Akárcsak a karácsonynak a hal és a bejgli, a szilveszternek is megvannak a tradicionális ételei. . Az év utolsó napján a hagyomány szerint malacsült dukál, mert a disznó „előre túrja” szerencsénket. Az éjféli koccintás után nélkülözhetetlen szilveszteri étel a virsli.

Újév első napján a lencse és a bab a főszereplő, hisz a parányi szemekből álló étel fogyasztása a hiedelem szerint az újévben sok pénzt hoz a házhoz. Gazdagságunkat hosszúra nyújthatjuk a különféle ízesítésű rétesekkel.

Akár házibulit rendezünk, vagy csak átjön pár barát, vagy épp együtt szilveszterezik a család, érdemes néhány vendégváró finomságot összeütni. Lássunk néhány ínycsiklandó szilveszteri falatot!

Leveles tésztába göngyölt virsli

Hozzávalók: fagyasztott leveles tészta, virsli, tojás

Elkészítés: A kiolvasztott tésztát vékonyra (kb. 2-3 mm vastagságúra) nyújtjuk, majd a virsli méretéhez illő csíkokra vágjuk. A virsliket egyenként betekerjük a tésztacsíkokba, tetejüket tojással vékonyan megkenjük, majd 180 fokra melegített sütőben kb. 15 percig sütjük.

 

Virslis lencsesaláta

Hozzávalók: lencse, lilahagyma, virsli, babérlevél, olaj, ecet, nádcukor, só, őrölt bors

Elkészítés: A lencsét kiválogatjuk, és egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap enyhén s vízben egy babérlevéllel puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Kevés olajat és ecetet összekeverünk, nádcukorral, val és őrölt borssal ízesítjük, majd az elkészült levet a leszűrt lencsére öntjük. A lilahagymát és a főtt virslit karikára vágjuk és a lencséhez keverjük. Tálalás előtt néhány órát hűtőszekrényben érleljük.

Tojássaláta

Hozzávalók: 4 db tojás, 2 dl tejföl, mustár, nádcukor, só, őrölt bors

Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük, majd felkockázzuk. A tejfölbe kevés mustárt keverünk, nádcukorral, val és borssal ízesítjük, majd a tojásra öntjük. Jól összekeverjük, és pár órán át hűtőben érleljük. Ízlés szerint kevés kockázott lilahagymával pikánsabbá tehetjük.

 

Sajtos tésztasaláta

Hozzávalók: 1 zacskó penne, 30 dkg reszelt sajt (fele füstölt, fele édesebb fajta), 1 fej vöröshagyma, 8 dl tejföl, ízlés szerint mustár, só, nádcukor, őrölt bors

Elkészítés: A tésztát kifőzzük és lehűtjük, majd hozzákeverjük a kockára vágott hagymát és a reszelt sajtot. A tejfölt ízlés szerinti mennyiségű mustárral, nádcukorral, val és őrölt borssal ízesítjük, majd a tésztára öntjük és elkeverjük. Tálalásig hűtőszekrényben érleljük.

Egyszerű és finom túrós pogácsa

Hozzávalók: fél kg túró, fél kg vaj, fél kg liszt, 1,5 teáskanál tengeri só, reszelt sajt

Elkészítés: A hozzávalókat (a sajt kivételével) összegyúrjuk, és hűtőszekrényben egy éjszakán át pihentetjük. Másnap a tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval korongokra vágjuk. Tetejüket egész tojással megkenjük, kevés reszelt sajttal megszórjuk, majd 170-180 fokon kb. 22-25 percig sütjük.

 

Pizzás csigák

A szilveszteri bulik kapós kísérője, s-fűszeres ropogtatnivaló.

Hozzávalók a tésztához: 12, 5 dkg vaj, 25 dkg liszt (egy része lehet teljes kiőrlésű), 1 kávéskanál tengeri só, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 dl tej

Hozzávalók a krémhez: 12, 5 dkg vaj, 15 dkg reszelt sajt, 1 kávéskanál tengeri só, 1 kávéskanál édesnemes fűszerpaprika, 2 kávéskanál szárított oregano, 2 kávéskanál szárított bazsalikom, egy-egy csipet szárított zsálya, rozmaring és kakukkfű, egy gerezd zúzott fokhagyma. (Ez utóbbi fűszereket helyettesíthetjük egy evőkanál pizzafűszerrel.)

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd – hogy könnyebben készíthessük – kétfelé vesszük. A kész tésztát vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk. A krém hozzávalóit kikeverjük, majd egyenletesen a tésztalapokra kenjük. A téglalapokat egyenként szorosan feltekerjük, és külön-külön alufóliába csomagoljuk. Negyed órára tegyük a fagyasztószekrénybe. Sütés előtt a tésztatekercseket kb. 2-3 mm-es szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejüket tojással megkenjük. 170 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük.

 

Party falatkák

Ezekkel a mini szendvicsekkel garantált sikert arathatunk, a szilveszteri buli finom kísérője lehet. Vékony kenyérszeletekből készítsünk pirítóst, és vágjuk őket négyzet alakúra. Halmozzunk rájuk különféle ínycsiklandó feltéteket, szúrjuk át fogpiszkálóval, és készen is vannak a vendégváró falatok. Néhány ötlet, hogy mi minden kerülhet rá:

  • Tonhalas: Konzerv tonhalból, kevés citromléből és apróra vágott vöröshagymából szendvicskrémet kavarunk. A mini pirítósokat megkenjük a halas krémmel, ízlés szerint karikára vágott savanyú uborkával díszíthetjük.
  • Tojásos: Főtt tojáskarikák + hagymakarika.
  • Sajtos: Sajtdarabka + koktélparadicsom.
  • Füstölt: Füstölt tarja darab + lilahagyma vagy savanyú uborka.
  • Zöldséges: Vaj + ízlés szerinti zöldségdarabka.
  • Görög: Feta sajtdarab + olívabogyó.

 

Gyümölcsbólé

És végül, de nem utolsó sorban, ne feledkezzünk meg az innivalóról sem!

Hozzávalók: 2 db narancs, 2 db alma, 1 banán, 1 liter 100 %-os narancslé, 1 liter 100 %-os almalé, kevés szénsavas ásványvíz vagy pezsgő

Elkészítés: A narancsot, az almát és a hámozott banánt felkarikázzuk, és egy nagyobb tálba tesszük. Ráöntjük a gyümölcsleveket, elkeverjük, és fogyasztásig hideg helyen tároljuk. Tálaláskor ásványvízzel hígítjuk, majd merőkanállal poharakba töltjük. Víz helyett pezsgővel felöntve kitűnő szilveszteri itóka lesz belőle.

 

 

 Forrás:www.vitaminsziget.com

Címkék: recept szilveszter 2010 szilveszteri buli szilveszteri bólék szilveszteri finomfalatok

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu