Szeretettel köszöntelek a Szilveszterezők Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Szilveszterezők Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Szilveszterezők Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Szilveszterezők Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Szilveszterezők Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Szilveszterezők Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Szilveszterezők Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Szilveszterezők Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A szerencsepogácsa úgy készül, hogy a sima pogácsák egyikének közepébe érmét teszünk, és aki megtalálja, azt éri abban az évben a legnagyobb szerencse. Fontos azonban, hogy a pogácsa még az óévben elfogyjon.
A hagyományos ételek fogyasztása is bõséget, szaporaságot, fõleg anyagi gyarapodást varázsol. A lencse, a bab, vagy bármilyen apró szemes étel fogyasztása szerencsét hoz. A malac elõre túrja a földet, vagyis ?kitúrja a szerencsét?, sõt kunkori farkát meg is lehet markolni, így aztán garantálhatjuk a szerencsénket a következõ évre.
Szilveszter estéjét és éjszakáját ma is ? hasonlóan, mint régen, de igazodva a mai korhoz ? ünneplések és rendezvények ölelik körül. Még ma is él az alábbi mondás: Amilyen az újév napja, olyan lesz az egész esztendõ is. Ez a nagy fogadalmak ideje, amiket ? attól függõen, mennyire tartjuk be a magunknak adott szavunkat ? ideig óráig meg is szoktunk tartani.
A szilveszter és Újév talán a leggazdagabb babonákban
Még a hitetlenek is ?varázsolnak? valamit ezen a napon.
|
|
17 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Inkább csak arany vagy ezüst selyemport használjunk a szemhéjra, az finoman csillog,de csak annyira, amennyire kell.
? A szempillákat kétszer húzzuk át, attól nagy és feltûnõ lesz a szem, mégis természetes marad.
? Kevés arcpírrel és a kedvenc rúzsunkkal fejezzük be arcunk szépítését. Hajunkat kontyoljuk fel, ha hosszú, ha nem, csak finoman fésüljük át.
Majd egy elegáns ruhában libbenjünk ki, és tegyük zsebre a jól megérdemelt bókokat elõbb szépségünkért, majd fõzési tudományunkért, késõbb.
17 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Amikor már áll a karácsonyfa, az ajándékok becsomagolva, és mindenkivel ki is békültünk, akkor vonuljunk be a fürdõszobába, és adjunk magunknak egy fél órát, hogy felfrissüljünk és megszépüljünk.
Addig, amíg a fürdõkádban fáradt tagjainkat áztatjuk, tegyünk fel egy nyugtató pakolást az arcunkra, hogy a bõrünk is "átérezze" az ünnepi készülõdést.
? A sminkelést kevés alapozóval kezdjük, ha nem szeretjük,megteszi a színezett hidratáló krém is, de valamelyik szükséges, hogy a téli szürkés, fakó bõrszínt eltüntessük egy kicsit.
Lehet, hogy épp az óév utolsó vagy az újév elsõ napján találod meg az igazit, figyelj hát oda mindenre, s válogasd meg alaposan, milyen illatot használsz. Akadnak ugyanis gyönyörû, finom, csábító illatok százával, de az sem mindegy, hogyan csábítanak! Vannak álmatagon titokzatosak (Trussardi ? Python, Christian Dior - Poison),
frivolan elegánsak (Christian Dior ? J?Adore), hûvösen lekezelõk (Chanel ? Allure, Donna Karan ? New York),
hódítóan merészek (Lancôme ? Miracle, Chrsitian Dior - Addict),
fiatalosan bohókásak (Jesus del Pozo ? On Ella), engedelmes gésaillatok (Paco Rabanne ? Ultraviolet Woman),
púderesen bódítóak (Thierry Mugler ? Angel, Givenchy ? Hot Couture),
rafináltan ártatlanok (Jean Luc Amsler ? Femme),
mágnesesen hívogató,
nyíltan erotizáló ?tedd meg, de azonnal" illatok (Gucci ? Rush, Issey Miyake ? Le Feu d?Issey, Lolita Lempicka ? Lolita Lempicka),
sõt idõbeli kifejlõdésük során újraerotizálók is!
17 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Krúdy Gyula a finom falatok költõi méltatója így vélekedik ebben a kérdésben: "Könnyebb egy színdarabról véleményt alkotni a színházi premieren, mint a fûszerek elegendõségérõl a disznó feldolgozásánál. Kár, hogy nincs mindennap disznóölés, amikor a férfiak megmutathatnák a nõknek, hogy ehhez az egyetlenegyhez jobban értenek, mint õk."
Estére kelve be van töltve a hurka, a kolbász, a disznósajt, amit felénk varslinak hívnak, más helyen gömböc a neve.
17 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
De térjünk vissza a disznótorba. Néhány kupica test és lélekmelegítõ pálinka után vidámabban megy a munka. A disznó már hófehérre van súrolva. Böllér uram egy újabb korty kisüsti után megkérdezi: Gazdauram, orjára vagy karajra bontsam a jószágot? Orjára annyit tesz, hogy a bontást a disznó hátáról kezdik, karajra pedig, hogy a hasáról és a gerincet hosszában kettévágják. Az asszonyok abálják a vért, tisztítják és zsírra vetik a vöröshagymát, majd néhány darab hús is kerül, egy kis szalonnásabb, egy kis húsosabb, egy kis máj, készül a pompás reggeli.
17 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Hótakaró alatt szunnyad az õsszel földbe vetett mag, kihalt, néptelen a táj, téli álmát alussza a természet. De figyeljünk csak, a hajnali ködben mintha fénycsíkok bodorodnának az ég felé, s embereket látnánk a szabad tûz körül tevékenykedni. Csak a táj alszik, az emberek számára ezekben a kemény téli hetekben jött el az ideje az év egyik legnagyobb és legszínesebb - a szó szoros értelmében - élvezetekben leggazdagabb eseményének: a disznótornak. Kedves városi olvasó, aki kolbászt csak a hentesboltban, vagy a pecsenyesütõnél látott, hogyan is magyarázzam el, mi az a disznótor.
17 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Biztosan malacod van, ha szerencsés vagy! Ha pedig szerencsés vagy, hát biztosan megfogod az idei szilveszterkor is a malac farkát, nem úgy, ahogyan Fekete Péter öcsém, a kis ügyefogyott. De miért pont a malac hozza a szerencsét?
A malac ? egyes hagyományok szerint - tisztátalan állat. Mások szerint kitúrja a szerencsénket, kedves és jóképû jószág. Az Egyesült Államokban a sertés népszerû kedvenc. Sokan lakásban tartják, sétáltatják és ugyanúgy idomítják, mint a kutyát.
A ma született kismalacot megköpködik, rontás ne érje. Máshol szeretettel megcsapkodják egy szenes vízbe mártott seprûvel. A születése utáni elsõ pénteken sóval behasítják a fülét, ez az úgynevezett malackeresztelés. Amíg ez meg nem történt, nem jó snkinek megmutatni a jószágot.
Fûzõdik babonaság az elsõ kihajtáshoz is. Amikor a kanász kezére adják a malacot, a gazdaasszony kötényét teríti a hidasok (disznóólak) elé, s azon át csalja ki a malackáit, míg a gazda a hüna alatt melengetett kenyeret ad nakik.
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu