Szilveszter: blog

Szeretettel köszöntelek a Szilveszterezők Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 584 fő
  • Képek - 190 db
  • Videók - 166 db
  • Blogbejegyzések - 112 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 727 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Szilveszterezők Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Szilveszterezők Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 584 fő
  • Képek - 190 db
  • Videók - 166 db
  • Blogbejegyzések - 112 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 727 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Szilveszterezők Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Szilveszterezők Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 584 fő
  • Képek - 190 db
  • Videók - 166 db
  • Blogbejegyzések - 112 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 727 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Szilveszterezők Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Szilveszterezők Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 584 fő
  • Képek - 190 db
  • Videók - 166 db
  • Blogbejegyzések - 112 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 727 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Szilveszterezők Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Szilveszter klub hírei

A szerencsepogácsa úgy készül, hogy a sima pogácsák egyikének közepébe érmét teszünk, és aki megtalálja, azt éri abban az évben a legnagyobb szerencse. Fontos azonban, hogy a pogácsa még az óévben elfogyjon.

A hagyományos ételek fogyasztása is bõséget, szaporaságot, fõleg anyagi gyarapodást varázsol. A lencse, a bab, vagy bármilyen apró szemes étel fogyasztása szerencsét hoz. A malac elõre túrja a földet, vagyis ?kitúrja a szerencsét?, sõt kunkori farkát meg is lehet markolni, így aztán garantálhatjuk a szerencsénket a következõ évre.

Tovább 

Szilveszter estéjét és éjszakáját ma is ? hasonlóan, mint régen, de igazodva a mai korhoz ? ünneplések és rendezvények ölelik körül. Még ma is él az alábbi mondás: Amilyen az újév napja, olyan lesz az egész esztendõ is. Ez a nagy fogadalmak ideje, amiket ? attól függõen, mennyire tartjuk be a magunknak adott szavunkat ? ideig óráig meg is szoktunk tartani.

A szilveszter és Újév talán a leggazdagabb babonákban
Még a hitetlenek is ?varázsolnak? valamit ezen a napon.

Tovább 

 

Inkább csak arany vagy ezüst selyemport használjunk a szemhéjra, az finoman csillog,de csak annyira, amennyire kell.

? A szempillákat kétszer húzzuk át, attól nagy és feltûnõ lesz a szem, mégis természetes marad.

? Kevés arcpírrel és a kedvenc rúzsunkkal fejezzük be arcunk szépítését. Hajunkat kontyoljuk fel, ha hosszú, ha nem, csak finoman fésüljük át.


Majd egy elegáns ruhában libbenjünk ki, és tegyük zsebre a jól megérdemelt bókokat elõbb szépségünkért, majd fõzési tudományunkért, késõbb.

Tovább 

Amikor már áll a karácsonyfa, az ajándékok becsomagolva, és mindenkivel ki is békültünk, akkor vonuljunk be a fürdõszobába, és adjunk magunknak egy fél órát, hogy felfrissüljünk és megszépüljünk.

Addig, amíg a fürdõkádban fáradt tagjainkat áztatjuk, tegyünk fel egy nyugtató pakolást az arcunkra, hogy a bõrünk is "átérezze" az ünnepi készülõdést.



? A sminkelést kevés alapozóval kezdjük, ha nem szeretjük,megteszi a színezett hidratáló krém is, de valamelyik szükséges, hogy a téli szürkés, fakó bõrszínt eltüntessük egy kicsit.

Tovább 

Lehet, hogy épp az óév utolsó vagy az újév elsõ napján találod meg az igazit, figyelj hát oda mindenre, s válogasd meg alaposan, milyen illatot használsz. Akadnak ugyanis gyönyörû, finom, csábító illatok százával, de az sem mindegy, hogyan csábítanak!


Vannak álmatagon titokzatosak (Trussardi ? Python, Christian Dior - Poison),


frivolan elegánsak (Christian Dior ? J?Adore),


hûvösen lekezelõk (Chanel ? Allure, Donna Karan ? New York),


hódítóan merészek (Lancôme ? Miracle, Chrsitian Dior - Addict),



fiatalosan bohókásak (Jesus del Pozo ? On Ella),

engedelmes gésaillatok (Paco Rabanne ? Ultraviolet Woman),


púderesen bódítóak (Thierry Mugler ? Angel, Givenchy ? Hot Couture),



rafináltan ártatlanok (Jean Luc Amsler ? Femme),

mágnesesen hívogató,
nyíltan erotizáló ?tedd meg, de azonnal" illatok (Gucci ? Rush, Issey Miyake ? Le Feu d?Issey, Lolita Lempicka ? Lolita Lempicka),

sõt idõbeli kifejlõdésük során újraerotizálók is!

Tovább 

Krúdy Gyula a finom falatok költõi méltatója így vélekedik ebben a kérdésben: "Könnyebb egy színdarabról véleményt alkotni a színházi premieren, mint a fûszerek elegendõségérõl a disznó feldolgozásánál. Kár, hogy nincs mindennap disznóölés, amikor a férfiak megmutathatnák a nõknek, hogy ehhez az egyetlenegyhez jobban értenek, mint õk."
Estére kelve be van töltve a hurka, a kolbász, a disznósajt, amit felénk varslinak hívnak, más helyen gömböc a neve.

Tovább 

De térjünk vissza a disznótorba. Néhány kupica test és lélekmelegítõ pálinka után vidámabban megy a munka. A disznó már hófehérre van súrolva. Böllér uram egy újabb korty kisüsti után megkérdezi: Gazdauram, orjára vagy karajra bontsam a jószágot? Orjára annyit tesz, hogy a bontást a disznó hátáról kezdik, karajra pedig, hogy a hasáról és a gerincet hosszában kettévágják. Az asszonyok abálják a vért, tisztítják és zsírra vetik a vöröshagymát, majd néhány darab hús is kerül, egy kis szalonnásabb, egy kis húsosabb, egy kis máj, készül a pompás reggeli.

Tovább 

Hótakaró alatt szunnyad az õsszel földbe vetett mag, kihalt, néptelen a táj, téli álmát alussza a természet. De figyeljünk csak, a hajnali ködben mintha fénycsíkok bodorodnának az ég felé, s embereket látnánk a szabad tûz körül tevékenykedni. Csak a táj alszik, az emberek számára ezekben a kemény téli hetekben jött el az ideje az év egyik legnagyobb és legszínesebb - a szó szoros értelmében - élvezetekben leggazdagabb eseményének: a disznótornak. Kedves városi olvasó, aki kolbászt csak a hentesboltban, vagy a pecsenyesütõnél látott, hogyan is magyarázzam el, mi az a disznótor.

Tovább 

Biztosan malacod van, ha szerencsés vagy! Ha pedig szerencsés vagy, hát biztosan megfogod az idei szilveszterkor is a malac farkát, nem úgy, ahogyan Fekete Péter öcsém, a kis ügyefogyott. De miért pont a malac hozza a szerencsét?

A malac ? egyes hagyományok szerint - tisztátalan állat. Mások szerint kitúrja a szerencsénket, kedves és jóképû jószág. Az Egyesült Államokban a sertés népszerû kedvenc. Sokan lakásban tartják, sétáltatják és ugyanúgy idomítják, mint a kutyát.

Tovább 

A ma született kismalacot megköpködik, rontás ne érje. Máshol szeretettel megcsapkodják egy szenes vízbe mártott seprûvel. A születése utáni elsõ pénteken sóval behasítják a fülét, ez az úgynevezett malackeresztelés. Amíg ez meg nem történt, nem jó snkinek megmutatni a jószágot.

Fûzõdik babonaság az elsõ kihajtáshoz is. Amikor a kanász kezére adják a malacot, a gazdaasszony kötényét teríti a hidasok (disznóólak) elé, s azon át csalja ki a malackáit, míg a gazda a hüna alatt melengetett kenyeret ad nakik.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu