Szilveszter: Korhelyleves másnapra - Újévi recept

Szeretettel köszöntelek a Szilveszterezők Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 584 fő
  • Képek - 190 db
  • Videók - 166 db
  • Blogbejegyzések - 112 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 727 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Szilveszterezők Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Szilveszterezők Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 584 fő
  • Képek - 190 db
  • Videók - 166 db
  • Blogbejegyzések - 112 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 727 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Szilveszterezők Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Szilveszterezők Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 584 fő
  • Képek - 190 db
  • Videók - 166 db
  • Blogbejegyzések - 112 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 727 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Szilveszterezők Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Szilveszterezők Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 584 fő
  • Képek - 190 db
  • Videók - 166 db
  • Blogbejegyzések - 112 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 727 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Szilveszterezők Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

network.hu

 

A korhelyleves, vagy káposztaleves klasszikus újévi fogás, korhelyek számára készült lélekerősítő. Éppen ezért különös a hagyományos, kissé magyarosra sikeredett alaprecepami hajlamos arra, hogy többet ártson, mint amennyit használhat...

 

A kolbász szalonnával könnyen összevész a másnapos gyomorban, nem vidám gyomorrontással tetézni az Újesztendő első napján jellemző állapotot. Viszont ha azt vesszük, hogy a magyar szeret sírva vigadni, akkor méltán nevezhetjük a legfrappánsabb ételnek másnapra, kutyaharapásra szőr helyett, macskajajra gyógyírnek.

 

Hozzávalók:

 

30 dkg savanyított káposzta

15 dkg füstölt oldalas

15 dkg száraz kolbász, a csípősebbik fajtából

egy fél citrom leve

2 l víz

3-4 babérlevél egészben

tejföl

1 gerezd fokhagyma

fél fejnyi vöröshagyma

4 ek olaj

2 púpos ek liszt

3-4 csipet édesnemes pirospaprika

4-5 szem feketebors, egészben

 

 

A káposztát szűröben megmosom, lecsöpögtetem, és két liter vízben felteszem főni a babérlevéllel és a borssal, az apróra vágott oldalassal, és a felkarikázott kolbásszal. Puhára főzöm, közben folyamatosan pótlom az elforrt vizet.

Ha puhára főtt, gyorsan elkészítem a rántást: az apróra vágott hagymát megpirítom az olajon, hozzáadom a lisztet, és szaporán kavargatva simára dolgozom.  Azután félrehúzom, belpasszírozom a fokhagymát, és meghintem a pirospaprikával. Azután fél deci jéghideg vízzel felöntöm, és simára kavarom. Ha megvan, hozzákeverem a leveshez, belenyomok egy fél citromot, megsózom, és már készen is van! Tejföllel és friss kenyérrel tálalom a meggyötört gyomroknak és lelkeknek.

 

 

Címkék: ellen gasztronómia gyomor hagyomány korhelyleves kulináris macskajaj másnaposság recept részeges szilveszter tradíció újesztendő újév

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

varga emma üzente 14 éve

én husgombocokkal készitem, a rántás helyett a tojás sárgát elkeverem tejföllel, majd egy kis forró levessel, és ezzel eresztem fel a levest.A baráti társaságba bevált

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu