Szilveszter: BÓLÉK SZILVESZTERRE

Szeretettel köszöntelek a Szilveszterezők Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 584 fő
  • Képek - 190 db
  • Videók - 166 db
  • Blogbejegyzések - 112 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 727 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Szilveszterezők Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Szilveszterezők Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 584 fő
  • Képek - 190 db
  • Videók - 166 db
  • Blogbejegyzések - 112 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 727 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Szilveszterezők Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Szilveszterezők Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 584 fő
  • Képek - 190 db
  • Videók - 166 db
  • Blogbejegyzések - 112 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 727 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Szilveszterezők Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Szilveszterezők Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 584 fő
  • Képek - 190 db
  • Videók - 166 db
  • Blogbejegyzések - 112 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 727 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Szilveszterezők Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 network.hu

 

Szilveszteri bóléválogatásunkban megtalál alkoholos és alkoholmentes finom bólé recepteket, hogy igazán jó hangulat legyen a bulin.

CAMINO Punch (5 liter, kb 30 adag)
Hozzávalók: 1 kg narancs, 1 kg citrom, 5 szem lime, koktélcseresznye, 1 üveg Camino Tequila, 0.5 liter De Kuyper Triple Sec, 2 dl Fabbri Margarita szirup, 2 liter frissen facsart narancslé, 15 dkg cukor, 1 üveg Martini Brut pezsgő.

Elkészítés: A buli előtt egy nappal, vágd cikkekre vagy karikákra a narancsot, a citromot, és a lime-ot. Tedd egy nagy bólés tálba a koktélcseresznyével együtt, szórd meg a cukorral, öntsd rá a Tequilát, a Triple Sec-et, és a Margarita szirupot, kavard át és tedd be a hűtőszekrénybe, hadd érjenek össze az ízek.
Szervírozás előtt, öntsd hozzá a frissen facsart narancslét és a jéghideg Martini Brut pezsgőt.
Ha kell, ízesítsd még cukorral, de inkább tequilával!

Melon Bowl (5 liter, kb 30 adag)
Hozzávalók: 2 db sárgadinnye, 2 db narancs, 2 db citrom, 2 db lime, 2 db banán, 1 db őszibarack konzerv (hámozott, magozott), koktélcseresznye, 15 dkg cukor, 1 üveg Stolichnaya Vodka, 3 dl De Kuyper Melon likőr, 2 dl Fabbri Melon szirup, 2 liter ananászlé, 1 üveg Martini Brut pezsgő.

Elkészítés: A buli előtt egy nappal, vágd cikkekre a sárgadinnyét, a narancsot, a citromot, a lime-ot, a banánt, az őszibarackot. Tedd egy nagy bólés tálba, cukrozd meg, add hozzá a koktélcseresznyét, az őszibarack konzerv levét, a vodkát, a likőrt és a szirupot. Kavard át és tedd be a hűtőszekrénybe, hadd érjenek össze az ízek.
Szervírozás előtt öntsd hozzá az ananászlét, és a jéghideg Martini Brut pezsgőt. Ha kell, ízesítsd még cukorral, de inkább vodkával!

BACARDI Pool (5 liter kb 30 adag)
Hozzávalók: 5 db banán, 1 db ananász, 2 db lime, 2 db narancs, koktél cseresznye, 15 dkg cukor, 1 üveg Bacardi Limón, 3 dl De Kuyper Pisang, 2 dl Fabbri Banana szirup, 2 liter ananászlé, 1 üveg Asti Martini pezsgő.

Elkészítés: A buli előtt egy nappal karikázd fel a banánt, vágd cikkekre az ananászt, a narancsot, a lime-ot. Tedd egy nagy bólés tálba, cukrozd meg, add hozzá a koktélcseresznyét, a Bacardi Limónt, a likőrt, és a banán szirupot. Kavard át és tedd be a hűtőszekrénybe, hadd érjenek össze az ízek.
Szervírozás előtt öntsd hozzá az ananászlét és a jéghideg Asti Martini pezsgőt.
Ha kell, ízesítsd még banán sziruppal, de inkább Bacardi Limónnal!

Cuba Libre Family (30 adag)
Hozzávalók: 15 szem lime, 2 üveg Bacardi Oro, 3 liter Coca-cola

Elkészítés: Vágd cikkekre a lime-ot, tedd egy nagy bólés tálba, öntsd nyakon a Bacardi Oro-val, töltsd fel a Coca-colával és jéggel.
Kavard meg és már szervírozhatod is!

Caribbean New Year (5 liter kb 30 adag)
Hozávalók: 1 db ananász, 1 szem narancs, 1 szem citrom, 1 szem lime, 1 db őszibarack konzerv, 2 szem kiwi, 1 db mangó, 1 db banán, koktél cseresznye, 15 dkg cukor, 5 dl De Kuyper Peachtree, 3 dl Monin Passion Fruit szirup, 1 üveg Bacardi Limón, 1 liter ananászlé, 1 liter frissen facsart narancslé, 1 üveg Martini Brut pezsgő.Elkészítés: Vágd cikkekre az ananászt, a narancsot, a citromot, a lime-ot, az őszibarackot, a kiwit, a mangót, a banánt. Tedd egy nagy bólés tálba, cukrozd meg, add hozzá a koktél cseresznyét, a likőrt, a szirupot, és a Bacardi Limónt. Kavard át és tedd be a hűtőszekrénybe, hadd érjenek össze az ízek.
Szervírozás előtt öntsd hozzá az ananászlét a narancslét és a jéghideg Martini Brut Pezsgőt.

SZAMÓCABÓLÉ

25 dkg érett, egészséges erdei vagy ananászszamócát alaposan, de kellő óvatossággal lemosunk, lecsepegtetjük, és lecsumázva a bóléstálba téve 8 dkg porcukorral lecukrozzuk. Kb. negyed citrom levével és 2—3 dl borral leöntve 30 percig állni hagyjuk. Ezután hozzátöltünk 1 palack lehűtött bort, óvatosan megkeverjük és megízleljük. Végül 2 palack jegelt pezsgőt adunk hozzá (esetleg csak közvetlenül a felszolgáláskor), és poharakba töltjük. A bólésedényben visszamaradt szamócagyümölcs helyett minden pohárba 3—4 friss, mosott, apró eperszemet teszünk. A megadott mennyiség kb. 15 pohárnyi italt tesz ki.


ŐSZIBARACKBÓLÉ

2—3 nedvdús, hibátlan, nem ütődött és nem túlérett őszibarackot meghámozunk, húsát kis darabokra vágjuk, és bólésedénybe tesszük kevés cukorral, valamint 2—3 dl borral együtt. Ezután mintegy 50—60 percre lefedve hűvös helyre állítjuk, majd egy-másfél palack bort adunk hozzá, megízleljük, és végül egy palack pezsgővel egészítjük ki. Fehérbor hiányában egyébként nem túl fanyar vörös bor is megfelel, egyéb tekintetben az előzőek a mérvadók. A megadott mennyiség kb. 15 pohárra elégséges.


NARANCSBÓLÉ

Egy közepes nagyságú narancs felületét 3—4 kockacukorral ledörzsöljük, hogy a héjban levő narancsolaj egy részét a cukor magába vegye. Ezeket a kockacukrokat bólésedényben borban oldjuk föl, és hozzáadunk egy meghámozott és kb. 7—8 mm széles korongokra szeletelt narancsot. Mindegyik korongot 4 részre vágjuk. Gyengén lecukrozzuk és annyi bort öntünk rá, hogy ellepje. Kb. 30 percig lefedve, hűvös helyen állni hagyjuk, majd másfél palack hűtött bort adunk hozzá, megízleljük, és végül — közvetlenül a tálalás előtt — egy palack hűtött pezsgőt öntünk hozzá. A pezsgő hozzáadása előtt 1—2 kupica narancs- vagy mandarinlikőr nagymértékben javítja az ízt.

ANANÁSZBÓLÉ

Egy közepes nagyságú ananászt a szokott módon megtisztítunk, és kb. 8—10 mm vékony korongokra, utóbbiakat, pedig kb. 15—20 mm-es csíkokra aprítjuk. A bólés-edényben kissé lecukrozzuk, és ellepésig borral leöntve 30 percig hideg helyen, lefedve állni hagyjuk. 1—2 üveg bort teszünk hozzá, megízleljük, és közvetlenül a fölszol-gálás előtt 1 palack hűtött pezsgővel elegyítjük. Ez a mennyiség kb. 15—20 pohárra elégséges.

Forrás:Kert-Varázs Magazin

Címkék: szilveszteri buli szilveszteri bólé

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 4 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu