Szeretettel köszöntelek a Szilveszterezők Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Szilveszterezők Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Szilveszterezők Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Szilveszterezők Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Szilveszterezők Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Szilveszterezők Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Szilveszterezők Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Szilveszterezők Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 16 éve
Finom? Bevált? A specialitásod? Írd le, tegyük könnyebbé egymás dolgát!
Hozzászólások eddig: 8
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Csontos Gábor üzente 14 éve
Én szeretem a disznósültet, és ettem már nagyon frankót! Semmi nagyon extra nem volt, csak sóval, meg borssal volt alaposan bedörzsölve a csülök, de mikor már majdnem készen volt, megkenték mézzel és egy pár percre még hagyták sülni. Na, az nem semmi! Csak vigyázni kell, mert a méz könnyen lekap, figyelni kell rá folyamatosan!
malac disznó üzente 15 éve
[Törölt felhasználó] üzente 16 éve
Jé citromhéjjal még nem is hallottam. A káposztát is imádom és a lencsét is, a lencsét jó sok ecettel és lilahagymával :)
[Törölt felhasználó] üzente 16 éve
Természetesen Lencsefőzelék:
Hozzávalók:
40 dkg lencse
2 evőkanál olaj
1 púpos evőkanál liszt
1 dl tejföl
1 kiskanál reszelt vöröshagyma
só
körömnyi citromhéj
Elkészítés:
A gondosan kiválogatott, előző este beáztatott lencsét másnap annyi vízben, amennyi éppen ellepi, sóval és citromhéjjal ízesítve puhára főzzük. Ezután a citromhéjat kidobjuk belőle, az olajból, a lisztből meg a hagymából barna rántást készítünk, és ezzel sűrítjük be a főzeléket. Megtejfölözve tálaljuk.
Tanácsok:
Nagyon finom, ha a lencsét füstölt lében főzzük meg, vagy legalább egy darabka szalonnabőrkét főzünk vele együtt:)
[Törölt felhasználó] üzente 16 éve
Korhelyleves
A korhelyleves a töltött káposzta mellett az az étel, amin elélnék akár egy hétig is, nem tudom megunni. Ezt is Édesanyám főzte, de az elkészítését be tudnám vállalni én is.
Akkor a legfinomabb, ha nem csak vízből, hanem káposztaléből is készül és e célra szoktunk a kolbász masszából fagyasztani.
Hozzávalók:
kb ½ kg fűszerezett kolbász massza
1 liter káposztalé
1 fej savanyú káposzta legyalulva
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kissebb zellergumó
2-3 ek nyers rizs, többször átmosva
1 tojás
1 fej hagyma, aprítva
1 darab füstölt házi kolbász
Egy 5 literes edényt háromnegyedig megtöltök vízzel és káposztalével, felteszem főni. Amikor forr, beleteszem a gyalult savanyú káposztát és az apróra darabolt zöldségeket, a hagyma kivételével és kb fél órát főzöm. A kolbász masszával összedolgozom az aprított hagymát, nyers rizst, tojást és gombócokat formázok belőle, majd a leveshez adom. Belekarikázom a kolbászt és még kb fél órán át főzöm.
[Törölt felhasználó] üzente 16 éve
Kifelejtettem egy egyszerűbb megoldást, a vajastésztába tekert virsilt, amit megkenünk tojással, megszórunk kevés reszelt sajttal és szép pirosra sütünk.
Mindezekre pedig jól csúsznak a koktélok is, szilveszterkor természetesen pezsgős alapúak. A legegyszerűbb a Testarossa vagy másnéven Rossini és a Bellini. Az előbbiek pezsgőből, eperpüréből és ízlés szerinti mennyiségű cukorszirupból állnak, az utóbbi pedig pezsgőből, barackpüréből és cukorszirupból készül.
[Törölt felhasználó] üzente 16 éve
Ünnepekkor imádok a konyhában sertepertélni, mindig sütök vagy főzök valami jellegzeteset. Persze a bolti zacskós finomságok se rosszak, de otthon, sajátkezűleg sütni valamit teljesen más. Sokkal hangulatosabb és büszkélkedni is lehet vele.
Mindig sütök valamilyen sajtos vagy sonkás sörkorcsolyát, ez tulajdonképpen egy alaprecept, úgy variálhatja az ember, ahogy tetszik. Gyorsan elkészül és szerencsére gyorsabban elfogy.
Hozzávalók: 20 dkg margarin, 1dl tejszín, 38 dkg liszt, 2 tojássárgája, 8 dkg só.
Az összes hozzávalót összedolgozzuk egy tálban és addig gyúrjuk, amíg össze nem áll. Tovább nem szabad. Ezután kinyújtjuk és bedugjuk a mélyhűtőbe kb fél órára. Ha kivettük, várjuk meg, hogy vágható legyen. Vágjuk falatnyi darabokra, kenjük meg elhabart tojással és ízlés szerint szórjunk rá sajtot, sonkát, magvakat, mákot, hasonlókat.
Finom puha lesz és tényleg jólesik rá bármilyen ital.
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás